We restored this subdivided townhouse back into a single-family dwelling. We provided clear and legible spaces for artwork, using traditional but pared-down detailing for the envelope, and more modern insertions of millwork. Working with the narrow footprint, we opened up the public floors front to back for long, high-ceilinged, day-lit rooms that flow like a loft.
Living area, daylit through floor to ceiling windows.
Upper floors house five bedrooms, a library, and a studio. The project included a full gut interior renovation, new windows and exterior envelope work, and new front- and back-yard landscape installations.
Key People
Catherine Bird
Project Lead
Caroline Wharton Ewing
Project Lead - Interiors
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architecture and Interiors

Gunn Landscapes

Landscape Architect

Ross Dalland PE

Structural Engineer

Renfro Design Group

Lighting Design

Drawings

Ground floor plan.
Floor plan: bedroom, kitchen, sitting area.
Floor plan: bedroom, seating area.
Floor plan: bedroom, seating area, terrace.
Floor plan: bedroom, seating area.