This modest building, intended for contemplation, contains a collection of rooms that vary in shape, scale, and light for the display of permanently-installed works by women artists. Seated in a meadow, the architecture looks both inward and outward to provide spaces of refuge from an active campus and the broader forces of life.
The stone-clad exterior allows in light from all sides, illuminating all rooms naturally. The central space is designed to host small quiet events and opens to a large terrace overlooking the pond.

Drawings

Bird's eye photograph of building site and context
Early minimalist sketch of schematic design.
Sketch of exterior labelling paths to amphitheater, campus and woods.
Sketch of exterior, labelling stone, wood, and plants as materiality.
Sketch of exterior labelling paths to amphitheater, trails, and woods, and roof details.
Grand floor plan.