This new 3,500 square foot house is defined by the juxtaposition of its horizontal planes with the dramatic topography of the wooded site, including a sloping landscape at the rear of the house down to a meadow below.
A long roof with big overhangs, tall sliding glass doors, and Indiana limestone floors, which extend out to terraces, connect the indoors to the outdoors: the changing seasons become a vibrant backdrop to everyday life. Zinc panels and mahogany doors and windows combine with the light gray pavers in a modern, yet warm palette of materials.
The building sits atop a hill, seen from across a wide lawn.
Key People
Noah Biklen
Project Lead
Caroline Wharton Ewing
Interiors Lead
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architect and Interior Designer

Silver Creek Engineering, Inc.

Structural Engineer

MSA Professional Services

MEP Engineer

PHT Lighting Design, Inc.

Lighting Designer

Recognition

Honor Award 2018

AIA Indiana

Award of Honor 2018

SARA National Design

The New York Times

October 1, 2017

Drawings

Sit plan.
Floor plan.