We designed this house around our client’s active indoor-outdoor lifestyle. It is a composition of stacked and shifted rectangular volumes that reveal multiple levels of decks and terraces, which can be used at different points throughout the day and year. Even the interior of the house is focused on the surrounding environment.
First floor glazing extends the living space onto the adjacent lawn, and second level windows direct the eye to views of the ocean to the south and to a nature preserve to the north. A materials palette of compatible yet contrasting textures and tones reinforces the rigor of the house’s composition.
Key People
Noah Biklen
Project Lead
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architect and Interior Designer

Robert Silman Associates

Structural Engineer

The Raynor Group

Civil Engineer

Joseph W. Tyree Landscape Design, Inc.

Landscape Designer

Pape Construction Company, Inc.

Construction Manager

Show More
Recognition

East End Design Award - New Single-Family House

2018 End Magazine

East End Design Award - Residential Living Room

2018 End Magazine

Ocean Home Magazine

November 2017

Drawings

Drawn map of building and landscape.
Ground floor plan.
Floor plan.