We designed this spare and elegant loft for a family of four in a newly-built building in the West Village. Units were delivered ‘raw’ so we created a single large and geometrically pure space for formal living, casual hanging out, and dining with a modern kitchen at its center. We also added a west window to continue the long run of glazing and provide a view of the Hudson River.
The minimal detailing allows the space itself to be the primary feature. Dark wood floors and one dramatically-exposed concrete wall contrast with the striking white of the loft interior.
Key People
Catherine Bird
Project Lead
Caroline Wharton Ewing
Project Lead - Interiors
Chad Broussard
Project Manager
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architecture and Interiors

Recognition

New York Observer

Spring 2013, Home Observer edition

Drawings

Floor plan.