This beach-front house in Sagaponack, NY, was designed around the diverse and active lives of a large family. Built new, and conforming to strict coastal regulations, the three parallel-ridged volumes align with the shoreline below to maximize ocean views.
Pool view, looking over the ocean.
The material and spatial conception was a play of stone, wood, extensive glazing, and outdoor spaces carved out from the main volumes of the house, to break down scale and root it firmly in its locale.
Interior seating space.
The gracious rooms take full advantage of the view and offer access to outdoor living spaces. The property includes a pool, pool house, and tennis court.
Key People
Marc Leff
Project Lead
Andrew Ledbetter
Project Manager
Collaborators

Ross Dalland PE

Structural Engineer

Renfro Design Group

Lighting Design

Men At Work Construction

General Contractor

Drawings

Site plan.
Ground floor plan.
Floor plan.