We designed this new house in a historic neighborhood in Fort Lauderdale. The property fronts a canal, offering water views but requiring privacy. An “H-shaped" plan creates courtyards which function as outdoor rooms sheltered from the street and the canal, and allows interior rooms to have multiple exposures.
The building is composed of cubic volumes of coral rock connected by long stucco surfaces and dark wood windows. The owners’ significant art collection adds to the material and formal richness of the house.
Key People
Caroline Wharton Ewing
Project Lead - Interiors
Collaborators

Deborah Berke Partners

Design Architect and Interior Design

Falkanger Residential Group, Inc.

Architect of Record

Patrea St. John

Landscape Architect

Recognition

Drawings

Site plan.
Ground floor plan.
Building section drawing.