We designed the complete renovation and addition to this Milton Klein-designed 1960s house. Our two-story addition was pivotal in reimagining the cramped quarters of the interior spaces, and mahogany siding added a warm contrast to the existing stucco façade.
To create a loft-like interior, we defined spaces with sculptural elements such as a free-standing rosewood closet in the entry and an acid-etched glass panel in the eat-in kitchen.
Large-span ribbon windows and the continuation of light gray limestone from the living areas onto the terrace reinforce the connection between the house and the surrounding landscape.
Key People
Noah Biklen
Project Lead
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architecture and Interiors

Gunn Landscape Architecture

Landscape Architecture

Recognition

2015 High Honor Design Award

AIA Westchester + Hudson Valley

Drawings

Site plan and floor plan.