We designed this house and its outbuildings as a series of straightforward volumes arranged in a striking composition. On the exterior, cedar clapboard siding and wood windows are complemented by a galvanized metal roof and stacked stone walls. While these materials and the massing of the structures celebrate the area’s vernacular architecture, our design language on the interior is decidedly modern.
Dining and sitting area, view from hallway.
The main floor of the house is an open plan punctuated with a series of walls that delineate the public rooms of the house. A glass and steel frame wall further define the kitchen and dining room while still allowing light into the gallery.
The second floor is a divided into two distinct zones to allow their grown son and his family to have a private area unto themselves. A two-story screen porch ties the living spaces, a series of spare volumes and planes. Our precise architecture provides a counterpoint to the surrounding 100 acres of wooded rolling hills and active beaver ponds.
Key People
Stephen Brockman
Project Lead
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architecture and Interiors

Drawings

Site plan.
Ground floor plan.
Floor plan.