This modern townhouse harmonizes with its neighbors but is clearly of this time. The composition and detailing are more austere and abstract than a traditional townhouse facade. This muted design approach lets the simple forms and high-quality materials speak for themselves. The exterior of the building features tall windows with divided panes, limestone cladding, and a zinc planter and mansard roof at the top. These elements add scale, texture, and variety to the street-facing facade.
Building section showing circulation and the double-height spaces

Inside, the house is designed to balance entertaining with family life. Guests enter a paneled foyer and are guided up a sculptural staircase to a double height dining room, the house’s main entertaining space. A half flight up leads to a large bar and living room with a terrace. A half flight down leads to the kitchen, which can be partially cordoned off with a decorative metal screen. An elevated garden encourages indoor/outdoor dining.

The fourth floor contains the master suite, with a large bedroom facing the quiet rear garden, a study in the middle of the floor, and a pair of dressing rooms and the master bath. Two children’s floors above are united by a sky-lit double height game hub, encouraging active play all year round.

Key People
Ameet Hiremath
Project Lead
Aaron Plewke
Project Manager
Collaborators

Deborah Berke Partners

Architect

Stephens Design Group, Inc.

Interior Designer

Silman

Structural Engineer

Altieri Sebor Wieber

MEP/FP Engineer

RKLA Studio Landscape Architecture

Landscape Architect

PHT Lighting Design, Inc.

Lighting Designer

Show More