Box Studios — a warehouse transformed into a studio for photography post-production

New York, NY
17,500 square feet
2004
Type: Offices
Theme: Opening to Light

Hired by a prominent photographic post-production studio, we developed a center for a growing business and brand. We started with a derelict and unoccupied three-story warehouse located in the Meatpacking District before that neighborhood was chic. In an extensive renovation of the building, we organized each floor around a central hall defined by a vertical hole we cut through the building.

This “cut” visually connects the building’s many components, including labs, studios, darkrooms, production and printing facilities, viewing spaces and offices. It also provides natural light to the center of the building. Most significant was our transformation of the facade; we arranged a simple grid of boldly-large windows in a striking black-brick wall. It sits, both mysterious and arresting, on busy West 14th street.

Read More

In New York, you never know what’s behind a brick wall. We designed this creative hive of spaces, many light-filled and some dark, and hid them behind an orderly grid of windows. It was fascinating to position the facade right at the threshold of visibility.

Deborah Berke

Collaborators

Deborah Berke Partners
Architect

Ross Dalland PE
Structural Engineer

Drawings

1/5